Εκτυπώσεις Όφσετ - Offset
Τα πλεονεκτήματα της Άνυδρης όφσετ εκτύπωσης.
Ποτέ πριν οι εκτυπώσεις όφσετ, δεν είχαν τέτοια ποιότητα.

Με το σύγχρονο ψηφιακό (DI - Digital Imaging) άνυδρο όφσετ 4χρωμο πιεστήριο της HEIDELBERG, GTO52 DI τα χρώματα είναι πιό ζωντανά και η εκτύπωση είναι πιο σταθερή ποιοτικά για όλο το τιράζ.
Χάρη στην τεχνολογία της άνυδρης εκτύπωσης όφσετ που επιτυχώς έχουμε υιοθετήσει στο "ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.com" πετυχαίνουμε πολύ καλή απόδοση σε αναλύσεις και LPI υψηλότερα από τα συνήθη. Σε χρώματα που οι συμβατικές μηχανές όφσετ αδυνατούν να αναπαράγουν, τόσο σε επιχρισμένα (coated) χαρτιά, όσο και σε μη επιχρισμένα (Uncoated).

Τι είναι η άνυδρη όφσετ εκτύπωση;

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, η εκτύπωση όφσετ (λιθογραφική ή επιπεδοτυπία) βασίζεται στο γεγονός ότι το μελάνι (λιπαρό) δεν αναμιγνύεται με το νερό. Στην παρατήρηση αυτή, βασίστηκε ο ευφευρέτης της λιθογραφίας και δημιούργησε μια πλάκα -σημερινός τσίγκος- η οποία είχε την δυνατότητα να αποτελείται από περιοχές δύο ιδιοτήτων. Τις μελανόφιλες περιοχές, εκεί "έπιανε" το μελάνι και τις υδρόφιλες, εκεί έπιανε το νερό. Πέρναγε λοιπόν πάνω από την πλάκα ένα κύλινδρο βρεγμένο και υδάτωνε όλες τις υδρόφιλες περιοχές. Στην συνέχεια πέρναγε από πάνω ένα κύλινδρο μελανωμένο και μελάνωνε όλες τις μελανόφιλες περιοχές. Αυτή η αρχή ισχύει ακόμη και σήμερα.
Αυτή η διεργασία όμως έχει ένα βασικό μειονέκτημα. Το νερό. Παρόλο που η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει συμβάλλει στην μείωση των αρνητικών επιδράσεων της ύπαρξης του νερού, αυτό το πρόβλημα παραμένει.
Η εκτύπωση όμως με Waterless μελάνια και τσίγκους δεν παρουσιάζει τέτοιο πρόβλημα γιατί δεν γίνεται καθόλου χρήση του νερού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιό "καθαρές" εκτυπώσεις και περιβαλλοντικά αλλά και στην πράξη.
Επίσης μας δίνει σταθερότερη εκτύπωση καθ΄όλη την διάρκεια της εκτύπωσης. Πιό λαμπερά και πιό κορεσμένα χρώματα. Μας δίνει την δυνατότητα χρήσης υψηλότερων ράστερ από τα συνηθισμένα. Ένας από τους κύριους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι ότι το νερό δεν αναμιγνύεται καθόλου με το μελάνι.

Για οποιαδήποτε απορία με την άνυδρη εκτύπωση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.