Αποστολή & Παραλαβή αρχείων
Ότι κι αν σας απασχολεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Οδηγίες ανεβάσματος αρχείων στον σέρβερ μας.
Άριστη Επικοινωνία, Άριστη Ποιότητα, Άριστο Αποτέλεσμα!

Μπορείτε να μας στείλετε τα προς εκτύπωση αρχεία κατευθείαν στον ειδικά διαμορφωμένο σέρβερ μας, που λειτουργεί για αυτόν το σκοπό, 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο.
Ο σέρβερ είναι εξοπλισμένος με ένα ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις γραφικές τέχνες. Υποστηρίζει όλα τα γνωστά φορμάτ των γραφικών τεχνών όπως PDF, TIFF, EPS, JPEG κ.τ.λ. Με τον όρο υποστηρίζει εννοούμε ότι δημιουργεί αρχείο χαμηλής ανάλυσης για προεπισκόπιση (preview) και μερικές πρόσθετες λειτουργικές δυνατότητες. Εσείς βέβαια μπορείτε να στείλετε κάθε είδους αρχείο π.χ. *.zip ή *.rar κ.τ.λ. Απλώς για αυτά τα αρχεία δεν θα δημιουργηθεί preview. Το σύστημα με το ανέβασμα του κάθε αρχείου, μας ενημερώνει μέσω e-mail. Με e-mail θα ειδοποιείστε και εσείς όταν δημιουργηθεί κάποιο αρχείο στον λογαριασμό σας, στην περιοχή 01. Download Area. Επίσης μπορεί να γίνει και κοινοποίηση με e-mail σε τρίτους παραλήπτες αρκεί να μας το δηλώσετε κατά την δημιουργία του λογαριασμού σας.
Εάν είστε ήδη πελάτης μας και δεν έχετε δικό σας λογαριασμό, επικοινωνήστε τώρα μαζί μας, ούτως ώστε να σας δημιουργήσουμε έναν ατομικό λογαριασμό πρόσβασης (account) σε εξατομικευμένο μέρος του σέρβερ μας όπου μόνο εσείς θα έχετε πρόσβαση με μοναδικό κωδικό χρήστη και password.
Εάν είστε νέος πελάτης μπορείτε να κάνετε χρήση του γενικού λογαριασμού πρόσβασης.

Το όνομα χρήστη είναι: public
και το password είναι: 123

Στην περίπτωση που κάνετε χρήση του γενικού λογαριασμού Public, πρέπει τα αρχεία σας να είναι εμφανώς διακριτά σε φάκελο με το όνομά σας ή κάποιο άλλο γνώρισμα π.χ. Αριθμός Προσφοράς ούτως ώστε να γνωρίζουμε για ποιά εργασία πρόκειται. Στην περίπτωση αυτή έχετε την υποχρέωση να μας ενημερώνετε με e-mail στο contact@diagramma.ink για την ύπαρξη των αρχείων και την σχετική εντολή εργασίας.

Τρόπος χρήσης

1. Πρόσβαση στην εφαρμογή
Επιλέξτε από δεξιά το σύνδεσμο που εμφανίζεται ή πληκτρολογήστε: Connect.diagramma.com.gr

connect-welcome-screen

Εικόνα 1

Στην οθόνη υποδοχής (εικ. 1 ) πληκτρολογήστε στο πεδίο "Όνομα Χρήστη" το όνομα που σας δόθηκε από το ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.com.
Στο πεδίο "Κωδικός" πλητρολογήστε τον κωδικό που σας δόθηκε από το ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.com.
Στην περίπτωση νέου πελάτη που δεν έχετε δικό σας λογαριασμό, τα αντίστοιχα πεδία είναι:
"Όνομα χρήστη" public
και "Κωδικός" (password): 123.
Προσοχή σε αυτήν την περίπτωση τα αρχεία σας θα μεταφερθούν σε ένα κοινόχρηστο μέρος του σέρβερ μας στο οποίο έχουν πρόσβαση και άλλοι πελάτες. Εάν είναι σημαντικό για εσάς η διαφύλαξη του απορρήτου της εργασίας σας, ζητήστε μας να σας δημιουργήσουμε ένα δικό σας λογαριασμό.

connect-main screen

Εικόνα 2

2. Επιλογή και ανέβασμα Αρχείων
Εφόσον έχετε πρόσβαση στα περιεχόμενα του σέρβερ θα εμφανιστεί η οθόνη της εικόνας 2.
Εδώ υπάρχουν τρεις κύριοι φάκελοι.
01. Download Area
02. Approval Area
03. Upload Area
Για να εισέλθετε σε κάθε έναν από αυτούς απλά κάνετε κλικ επάνω του.
Για να ανεβάσετε αρχεία επιλέγετε τον φάκελο
"03. Upload Area".

connect upload detail

Εικόνα 3

Αμέσως θα εμφανιστούν τα υπάρχοντα περιεχόμενα σε αυτόν τον φάκελο αν δεν είναι κενός. Εδώ μπορείτε να ανεβάσετε άμεσα ένα αρχείο ή να δημιουργήσετε έναν φάκελο μέσα στον οποίο θα βάλετε τα αρχεία σας.
Για την δημιουργία ενός νέου φακέλου επιλέξτε "Δημιουργία φακέλου", για ανέβασμα αρχείων επιλέξτε το μενού "Ανέβασμα Αρχείων". (εικ. 3)

connect_upload-java

Εικόνα 4

Θα οδηγηθείτε στην οθόνη από την οποία, εφόσον έχετε εγκατεστημένη τη JAVA θα δείξει την διαδικασία φόρτωσης (εικ. 4) και θα σας οδηγήσει στην επόμενη οθόνη όπου θα πρέπει να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να μας στείλετε. Αν δεν έχετε εγκατεστημένη τη JAVA το σύστημα θα σας προτρέψει να την εγκαταστήσετε. Ακολουθείστε τις οδηγίες. Η εγκατάσταση γίνεται εφάπαξ και διαρκεί πολύ λίγο.


Εικόνα 5

Στο επόμενο παράθυρο (εικ. 5) μπορείτε να επιλέξετε και να εισάγετε όσα αρχεία θέλετε.
(Συμβουλή:
Είναι προτιμότερο να ανεβάσετε π.χ. 4 αρχεία των 50 ΜΒ παρά ένα των 200 ΜΒ. Πολλές μικρά αρχεία μπορείτε να ζιπάρετε και να ανεβάζετε λιγότερα πιό μεγάλα αρχεία π.χ. 40 PDF του 1,5 ΜΒ είναι προτιμότερο να κάνετε 4 αρχεία zip ή rar. Επειδή το σύστημα μας στέλνει e-mail για κάθε αρχείο που λαμβάνουμε, βοηθήστε να έχουμε όσο το δυνατόν πιό χρήσιμη και περιεκτική πληροφορία).


Εικόνα 6

Μπορείτε να ρίξετε και αρχεία με την μέθοδο Drag'n'drop. Δηλαδή να τα σύρετε με το ποντίκι σας από πάνω και να τα αφήσετε μέσα στο παράθυρο.
Όταν θα έχετε τελειώσει με την επιλογή των αρχείων, προς αποστολή, επιλέξτε το "Ανέβασμα".


Εικόνα 7

Αμέσως θα ξεκινήσει η διαδικασία ανεβάσματος των επιλεγμένων αρχείων. Μιά γραμμή προόδου (εικ. 7) για το κάθε αρχείο δείχνει την κατάσταση αποστολής του. Στο κάτω μέρος του παραθύρου μια γενική γραμμή προόδου δείχνει την συνολική κατάσταση αποστολής.
Στο σημείο αυτό θα μπορείτε να κάνετε minimize το παράθυρο αποστολής για όση ώρα διαρκεί το ανέβασμα των αρχείων, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ, σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να το κλείσετε γιατί θα διακοπεί η αποστολή των αρχείων.
Όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή θα βλέπετε τις επιμέρους γραμμές προόδου να δείχνουν 100%, καθώς και η συνολική γραμμή προόδου θα δείχνει 100% και θα έχει γίνει διακεκομένη.

connect upload detail 2

Εικόνα 8

Σε αυτήν τη φάση έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των αρχείων. Για να τα δείτε στο παράθυρο του φακέλου που τα έχετε ανεβάσει θα πρέπει να κάνετε κλικ στο "Ανανέωση".


Εικόνα 9

Το σύστημα θα έχει δημιουργήσει προεπισκόπιση (για τα αρχεία που υποστηρίζονται) για το κάθε σας αρχείο.
Θα φαίνεται το όνομα του αρχείου, το μέγεθος καθώς και η ημερομηνία δημιουργίας του. (εικ. 9)

Έχετε τελειώσει με επιτυχία το ανέβασμα των αρχείων σας.
Καλή Επιτυχία.
Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.